Description
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die in totaal 5 hectaren beslaan op de heuvels
van het kleine gemeente plaatsje Troia, De wijngaarden liggen op 400 meter boven zee
niveau en niet ver van de stad Foggia. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en veel
gesteente. Ook is de bodem rijk aan kalk en heeft de bodem een goed water doorlatend
vermogen.
De Uva di Troia wordt handmatig geoogst halverwege september. Bij aankomst worden de
druiven eerst ontsteelt en direct erachter aan worden de druiven zacht geperst. Het
verkregen most met daarin de schillen laat men vergisten op een gecontroleerde
temperatuur van 18 graden voor de duur van 14 dagen. Tijdens dit proces wordt de most
regelmatig rond gepompt om zo meer extractie en kleur in de wijn te krijgen. Hierna volgt
de malolactische vergisting en laat men de vaste bestanddelen op een natuurlijke manier
naar de bodem zakken. Het boven liggende sap steekt men over naar rvs tanks waar de wijn
voor een aantal weken blijft rusten voordat men de wijn filtert en bottelt.
Reviews
There are no reviews yet.